Stichting SomAstel

Samen door de coronacrisis

Na aanleiding van de COVID-19 uitbraak heeft Stichting SomAstel het project "Corona Hulp" georganiseerd. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. 


Stichting SomAstel organiseert elke week ontmoetingsactiviteiten zoals naaiactiviteiten, een spreekuur, samenkomsten waarbij er informatie en advies wordt gegeven en een mogelijkheid tot netwerken.

Tijdens de coronacrisis konden er maar een klein aantal deelnemers deze wekelijkse activiteiten fysiek bijwonen.

Er is met iedereen die niet bij de bijeenkomsten aanwezig kon zijn telefonisch contact opgenomen en is er nagegaan of wij ergens ondersteuning kunnen bieden.

Ook zijn er in deze ingewikkelde tijd vanuit Stichting SomAstel vrijwilligers thuis bij gezinnen langs gegaan om op een laagdrempelige manier preventieve administratief hulp aan te bieden.


Het project "Corona Hulp" had als doel de eenzaamheid en isolatie te verminderen en tegelijkertijd het contact tussen mensen te vergroten.


Over het Oranje Fonds:

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Het fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom versterkt en verbindt het organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving. Dit doet het Oranje Fonds dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de

Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer weten?


Amina Hassan Sheikh Ali 

ah.ali@somastel.com

06-18539632