Stichting SomAstel

GEDEELDE GESCHIEDENIS

Storytelling-avonden

 

Het derde onderdeel van de door Stichting SomAstel georganiseerde activiteiten bestond uit twee storytelling-trainingssessies. Hierbij werd samengewerkt met het Storytelling Centre en vonden plaats bij broedplaats De Vlugt. Aan deze avonden hebben in totaal twee├źntwintig vrouwen deelgenomen.


Een groot deel van de vrouwen waar Stichting SomAstel mee werkt heeft vaak moeite met het op een duidelijke manier overbrengen van haar eigen verhaal en eigen geschiedenis. Door middel van deze trainingssessies met storytelling als communicatiemethode is er hard gewerkt aan het vergemakkelijken hiervan.


De deelnemers hebben via storytelling geleerd hoe zij hun verhalen zo goed, compleet en duidelijk mogelijk kunnen vertellen. Zo leerden de vrouwen een aantal belangrijke regels en tools waarmee ze hun boodschap over kunnen brengen..


Het waren twee leuke en leerzame avonden, maar tegelijkertijd ook zeer ontroerend. Soms werden de vrouwen emotioneel over wat hebben ze meegemaakt en hoe zij hun vlucht naar Nederland hebben overleefd. Door het delen van elkaars verhalen is de verbinding onderling versterkt. De hoop is dat het delen van deze verhalen met mensen van buiten de doelgroep ook kan zorgen voor meer verbondenheid en inclusie.

Meer weten?


Raho Geesey

 rh.geesey@somastel.com

06-42544887